Halaman

Rabu, Jun 02, 2010

selamat hari gawai

lupa pula aku nak mengucapkan kepada yang menyambutnya. Selamat Hari Gawai Dayak kepada semua kaum Dayak di Sarawak dan juga Selamat Hari Kaamatan untuk di Sabah. aku yakin ada juga pembaca blog aku yang orangnya dari kaum Dayak.
bagi yang taktau apa itu kaum Dayak silalah tanya pakcik google untuk maklumat lebih lanjut. btw hari gawai ni dikira sebagai cuti umum di Sarawak. walau bagaimanapun, group ICC (sila baca post sebelumnya) perlu juga mengikut tentatif yang dah dibagi. nasib baik bukan bab study dari segi teori dan amali, tapi trip ke Kampung Budaya.
bagi yang taktau Kampung Budaya tu apa, ianya lebih kurang macam mini Malaysia yang ada di Melaka. cuma fokus utama Kampung Budaya lebih kepada promosi dan penerangan tentang masyarakat Sarawak. so bagi sesapa yang nak sangat tengok rumah panjang, gaya hidup orang2 Dayak dan sebagainya bolehlah berkunjung ke sana.

bagi aku yang dah 4kali berkunjung ke Kampung Budaya mungkin sedikit merasa agak bosan tapi bagi yang kali pertama datang, mungkin agak seronok (jakun mungkin). macam group2 ICC asyik bergambar je. sampaikan last2 baru aku perasan yang gambar aku paling sikit kat dalam tu..
sila enjoy gambar2 yang ada mana tau korang teringin nak ke Kampung Budaya nanti

Lokasi Kampung Budaya : Gunung Santubong

Ukiran kayu. Melanau mungkin..

posing sket atas jambatan buluh

venue utama rainforest music festival

rumah iban

tangga rumah orang ulu

pilih je mana korang nak pegi

last but not least, bergambar depan pintu gerbang

hari yang agak memenatkan semalam tapi enjoy.. lepas cuti hari Ahad exam modul PF. mampus... btw Selamat Hari Gawai Dayak. Gayu Guru Gerai Nyamai.

kredit gambar kepada pemilik masing2. terima kasih kepada anda!

3 pemisangan(s):

shafiq berkata...

selamat hari gawai juga !


My latest entry : Meet The Iron Baby !

cik xxx berkata...

cik rasa ramai dah bagitau awak pasal hal ni. tapi cik ak bagitau jugak.

awak dah hensem!!
ha, jgn kembang..

maintain je 82kg tu. Dah suai ngan tinggi awk

harun berkata...

belum lagi cik. still kena buang lagi body fat ni. plan nk buat sedikit muscle dengan bantuan protein. apa2 pun kena target bmi asia yang normal. around 22. so lagi 12kg lah kena turun. hehe

Related Posts with Thumbnails